Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών σε Σικάγο και Φιλαδέλφεια

Μετά την ανέγερση σκηνών και την άρνησή τους για να αποχωρήσουν από ένα πάρκο κοντά στη Λίμνη Μίσιγκαν μετά την ώρα που έκλεισε, η αστυνομία προέβη σε τουλάχιστον 130 συλλήψεις διαδηλωτών.

Η διάλυση της διαδήλωσης στο Πάρκο Γκραντ ήταν η δεύτερη μαζική επιχείρηση συλλήψεων διαδηλωτών της ομάδα Καταλάβατε το Σικάγο μέσα στην εβδομάδα. Στην προηγούμενη επιχείρηση είχαν συλληφθεί 175 διαδηλωτές.
Παράλληλα στην Φιλαδέλφεια χθες συνελήφθησαν 15 άνθρωποι που εμπόδιζαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να μετακινηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περί παρακώλυσης κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο.
Οι συλλήψεις στη Φιλαδέλφεια ήταν οι πρώτες από την έναρξη των κινητοποιήσεων της ομάδας Occupy Philadelphia σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα Occupy Wall Street στη Νέα Υόρκη.


Στο Πάρκο Γκραντ πραγματοποιούνταν μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ στην διάρκεια του συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σικάγο το 1968. Τυπικά κλείνει μετά τις 23:00, σύμφωνα με την αστυνομία.


Οι διαδηλώσεις-που άρχισαν την 17η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και επικεντρώνονται στην "διάσωση" μεγάλων τραπεζών, στην "απληστία" των πλουσίων και στην υψηλή ανεργία-, εξαπλώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν αναφερθεί επίσης πολυάριθμες συλλήψεις στην Τάμπα, στη Φλόριδα· στο Σινσινάτι· στο Ντε Μόιν· στη Μινεάπολις· στο Ντένβερ και άλλες πόλεις.
http://news247
_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου