Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Μετωπική Λοβέρδου - γιατρών για τα παιδιά του "Αγ. Σοφία"

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας Λοβέρδου για διαμάχες γιατρών πάνω από τα χειρουργικά κρεβάτια του "Αγ. Σοφία". Τι απαντούν οι γιατροί. ΟΕΝΓΕ: "Τερατώδη τα όσα λέει το υπουργείο Υγείας"
Θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του υπουργού Υγείας, θέτουν οι καρδιοχειρουργοί του "Αγία Σοφία", κύριοι Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, σε απάντηση τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας.

Οι δύο γιατροί ρωτούν τον Ανδρέα Λοβέρδο "σε ποιο πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των γιατρών" και τονίζουν ότι "δεν έχει γίνει έως τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση".

Επισημαίνουν ότι ο Υπουργός υγείας ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας " προαποφασισμένης ΕΔΕ" και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι "να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του 'Αγία Σοφία' και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε θέματα διαμάχης γιατρών".

Οι γιατροί ζητούν από τον Α.Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη, όσων λέει και "να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε."

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι "φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας".

Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ενώ αντίθετα τον κατηγορεί ότι "παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο".

Η επιστολή Λοβέρδου

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, είχε προαναγγείλει αποχωρήσεις γιατρών, καταγγέλλοντας... καυγάδες πάνω από ναρκωμένα παιδιά και χειρουργεία που δεν γίνονταν ποτέ.

Σε επιστολή του επικαλέστηκε τις καταγγελίες του υποδιοικητή του Νοσοκομείου και του διοικητή ο ίδιος της Α΄ΥΠΕ.

"Με ενημερώσατε για τις τραγικές καταστάσεις που έχουν προκύψει στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ ορισμένων γιατρών.

Όπως λοιπόν έχω ενημερωθεί, οι συγκρούσεις αυτές φτάνουν σε βαθμό αδιαφορίας για τους ασθενείς, π.χ., για την τύχη ενός μικρού παιδιού που ναρκώθηκε, προκειμένου να χειρουργηθεί και έως να ξυπνήσει, οι γιατροί αντί να κάνουν τα καθήκοντά τους διαπληκτίζονταν και δεν ασχολήθηκαν με τις ιερές τους υποχρεώσεις.

Επειδή αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, αλλά δημιουργούν και ανασφάλειες σε όλους τους γονείς, σας παρακαλώ να συντονίσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο τις ενέργειες της διοίκησης, καθώς και των πειθαρχικών της οργάνων, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη..." ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου